Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z mięsa mielonego z kapustą"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 416
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 88
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 122
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 416
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 88
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 122
Składniki
Bułkę zalewamy mlekiem, by namokła. Cebulę drobno siekamy. Liście kapusty wrzucamy na chwilę do wrzątku, by je zblanszować. Parówki owijamy osączonymi liśćmi kapusty.
Mięso wyrabiamy na gładką masę z odciśniętą z mleka bułką, jajkiem, cebulą, solą i pieprzem. Masę dzielimy na sześć porcji.
Każdą część spłaszczamy, nadając jej kształt prostokąta, na którym układamy parówki. Rolujemy, starannie zlepiamy, związujemy nicią kuchenną i obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.
Nici zdejmujemy, roladki wkładamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika, by się dobrze dopiekły i podajemy.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji 4 złŹródło: Rewia