Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z mięsa mielonego z szynką i serem"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1011
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1011
Składniki
Przepis przysłała Grażyna Długosz z Siemianowic Śl.
Mielone mięso wyrób z 2 łyżkami bułki tartej, startą cebulą, jajkiem. Przypraw solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.
Podziel mięso na 6 części. Uformuj podłużne placki. Na każdym ułóż po plasterku szynki i sera. Zlep brzegi. Roladki obtocz w bułce tartej. Usmaż na oleju.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,90 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie