Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z piersi kurczaka z twarogiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 5,30 zł
Filety rozcinamy na pół, nie przecinając do końca, aby po rozłożeniu uzyskać jak największe płaty. Każdy lekko rozbijamy tłuczkiem.
Twaróg ucieramy ze szczypiorkiem, solą i pieprzem. Twarogiem smarujemy każdy płat mięsa i przykrywamy plastrem szynki. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami lub owijamy nicią. Obsmażamy ze wszystkich stron na oliwie i wyjmujemy.
Na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i paprykę pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Mieszając, przesmażamy.
Dodajemy obrane, pokrojone w kostkę pomidory. Na wierzchu układamy roladki i gałązki rozmarynu. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 30 minut.
Wartość odżywcza jednej porcji 410 kcal Białko 15,5 g/Tłuszcz 9 g/Węglowodany 13 gŹródło: Rewia