Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z serem w sosie cebulowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 229
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 229
Składniki
65 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 6 porcji
Plastry schabu cienko rozbijam i oprószam solą i pieprzem. Każdy plaster smaruję łyżeczką majonezu, posypuję posiekaną natką, nakładam na nią plaster sera. Zwijam roladki i spinam wykałaczkami. Panieruję w mące i smażę na gorącym oleju na rumiano z wszystkich stron. Przekładam do garnka.
Cebule kroję w kosteczkę. Szklę na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa i przekładam do roladek. Zalewam szklanką wody i duszę na małym ogniu 20-30 min do miękkości. Część sera podczas smażenia i duszenia wycieknie z roladek do sosu, nadając mu serowy smak.
Roladki wykładam na półmisek. Sos można lekko zmiksować. Doprawiam go solą i pieprzem i polewam roladki. Posypuję pozostałą natką pietruszki.Źródło: Kobieta i życie