Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z szynki parmeńskiej z gruszkami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Składniki
Gruszki umyj starannie, osusz, pozostaw ze skórką. Pokrój na ósemki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Ser z pleśnią pokrój w słupki o grubości 1 cm.
Listki rukoli opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym.
Na każdym plasterku szynki ułóż dwie cząstki gruszki, kilka listków rukoli oraz słupek sera. Zwiń roladki. Powkładaj je do kieliszków lub małych szklaneczek.
Przygotuj sos. Oliwę utrzyj razem z łyżką jasnego octu winnego. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop ruloniki.
czas ok. 15 min; porcja – 160 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety