Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z szynki parmeńskiej z gruszkami"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4727
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34363
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2050
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4727
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34363
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2050
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Składniki
Gruszki umyj starannie, osusz, pozostaw ze skórką. Pokrój na ósemki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Ser z pleśnią pokrój w słupki o grubości 1 cm.
Listki rukoli opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym.
Na każdym plasterku szynki ułóż dwie cząstki gruszki, kilka listków rukoli oraz słupek sera. Zwiń roladki. Powkładaj je do kieliszków lub małych szklaneczek.
Przygotuj sos. Oliwę utrzyj razem z łyżką jasnego octu winnego. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop ruloniki.
czas ok. 15 min; porcja – 160 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety