Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z udek kurczaka"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Udka myję, osuszam, delikatnie luzuję kości, wycinam ze środka 1/4 mięsa, posypuję przyprawami. Pieczarki myję, kroję w ćwierć plasterki, skrapiam sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Cebulę i czosnek kroję w drobną kostkę, kapustę siekam nożem.
Na patelni rozgrzewam olej, wkładam pieczarki i smażę do lekkiego zrumienienia, dodaję czosnek, cebulę i smażę do jej zeszklenia. Wkładam kapustę, smażę do odparowania wody.
Z kaszanki zdejmuję osłonki, kroję w kawałki i wkładam na patelnię, przesmażam. Przyprawiam do smaku, studzę.
Zimnym farszem napełniam udka, zwijam w roladkę, obwiązuję bawełnianą nicią, posypuję przyprawami.
Na patelni rozgrzewam olej, wkładam roladki i smażę na rumiano, podlewając niewielkimi ilościami gorącej wody. Po usmażeniu zalewam całość gorącą wodą.
Duszę do miękkości i zredukowania płynu do 3/4. Sos ewentualnie doprawiam do smaku. Przed podaniem usuwam nici. Podaję z ziemniakami z wody.
120 min
Porcja 400 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 9 porcjiŹródło: Kobieta i życie