Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z warzywnym farszem"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1104
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3275
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 752
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1104
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3275
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 752
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, osusz, rozetnij na 4 płaty. Lekko je rozbij i oprósz solą oraz pieprzem. Papryki i cukinię oczyść. Strąki papryk pokrój w paseczki. Cukinię grubo zetrzyj albo potnij w cienkie słupki. Rozdrobnione warzywa rozłóż na kotletach.
Oprósz solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Czosnek obierz, posiekaj. Posyp nim warzywny farsz. Płaty mięsa zroluj, owiń plasterkami boczku i ułóż w formie.
Pieczarki oczyść, grubo potnij. Pomidorki umyj, podziel na połówki. Tymianek opłucz, pokrój na kawałki. Roladki obłóż pieczarkami oraz pomidorkami. Skrop oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 oC. Piecz 40 minut. Gotowe roladki udekoruj tymiankiem.
55 min; Porcja: 390 kcal; Cena porcji: 4,30 zł;Źródło: Naj