Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z warzywnym farszem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 185
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 111
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 185
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 111
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, osusz, rozetnij na 4 płaty. Lekko je rozbij i oprósz solą oraz pieprzem. Papryki i cukinię oczyść. Strąki papryk pokrój w paseczki. Cukinię grubo zetrzyj albo potnij w cienkie słupki. Rozdrobnione warzywa rozłóż na kotletach.
Oprósz solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Czosnek obierz, posiekaj. Posyp nim warzywny farsz. Płaty mięsa zroluj, owiń plasterkami boczku i ułóż w formie.
Pieczarki oczyść, grubo potnij. Pomidorki umyj, podziel na połówki. Tymianek opłucz, pokrój na kawałki. Roladki obłóż pieczarkami oraz pomidorkami. Skrop oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 oC. Piecz 40 minut. Gotowe roladki udekoruj tymiankiem.
55 min; Porcja: 390 kcal; Cena porcji: 4,30 zł;Źródło: Naj