Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,smaczne,szybkie danie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22539
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9566
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4101
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 740
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 374
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22539
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9566
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4101
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 740
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 374
Składniki
Filet kroimy i rozbijamy jak na schabowe,Każdy rozbity kawałek oprószamy solą i papryka w proszku,smarujemy keczupem .Na każdy nakładamy pasek serka topionego,Zawijamy,spinamy wykałaczką w razie potrzeby i smażymy z każdej strony na oleju na złoty kolor.Tak przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy cienko koncentratem pomidorowym.
Na patelnie wlewamy kilka łyżek oleju.Wrzucamy pokrojona cebule w kostkę -chwilę smażymy następnie dodajemy ryż i smażymy na złoty kolor.Tak przygotowanym ryżem zakrywamy roladki w naczyniu żaroodpornym.
Na patelnie wlewamy 3-4 łyżki oleju.Wrzucamy paprykę pokrojona w kostkę i chwile smażymy,Następnie wlewamy przecier pomidorowy-smażymy kilka minut.Wylewamy paprykę z przecierem na ryż.
Całość podlewamy bulionem ,przykrywamy i pieczemy w 180 stopniach do miękkości ryżu ok 50 minut .Należy co jakiś czas podlewać bulionem żeby ryż się nie przypalił.Gdy ryż będzie miękki należy odczekać aż wchłonie bulion.Wtedy danie jest gotowe do podania. Smacznego