Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki ze szpinakiem i rybą"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 67
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 248
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 67
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 248
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Składniki
Makaron włóż do wrzącej, posolonej wody. Gotuj 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Płaty zanurz na chwilę w zimnej wodzie, wyjmij, osącz i ułóż na ściereczce.
Szpinak przebierz, opłucz, osusz. Cebule obierz, grubo posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim połowę czosnku i cebuli. Dołóż szpinak. Chwilę razem podduś. Potem przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zdejmij z ognia i wymieszaj z twarogiem. Filety opłucz, osusz, lekko posól i pokrój na kawałki.
Na płatach makaronu rozłóż masę szpinakową i rybę. Pozostaw wolne brzegi. Lasagne zwiń. Rulony owiń grubą folią aluminiową. Mocno skręć końce. Włóż do posolonego wrzątku i gotuj ok. 15 minut.
W tym czasie papryki oczyść, opłucz, strączki pokrój w drobną kostkę. Resztę cebuli i czosnku zeszklij na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Dodaj paprykę i koncentrat pomidorowy. Zasmaż. Podlej bulionem, gotuj ok. 2 minut. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Listki szałwii usmaż na pozostałym oleju. Rulony ze szpinakiem i rybą wyjmij, pokrój na kawałki. Polej sosem paprykowym i udekoruj listkami szałwii.
30 minut, 1 porcja 570 kcalŹródło: Tina