Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolady wołowe po grecku"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Zielone i czarne oliwki przełożyć na sitko i osączyć z zalewy. Pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki. Mięso rozbić tłuczkiem. Ser feta rozgnieść widelcem.
Na płatach wołowiny rozłożyć porcje fety, plasterki oliwek oraz listki natki pietruszki. Oprószyć solą i pieprzem. Ciasno zwinąć w rolady i spiąć wykałaczkami, aby nie rozpadły się w czasie smażenia.
Na patelni o grubym dnie rozgrzać olej. Włożyć mięso, smażyć 4-5 minut. Podlać winem i bulionem. Dusić pod przykryciem 1-1,5 godziny.
Rolady zdjąć z patelni, sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Doprawić pieprzem i solą. Podawać jako dodatek do mięsa.Źródło: Życie na gorąco