Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolady wołowe po grecku"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Zielone i czarne oliwki przełożyć na sitko i osączyć z zalewy. Pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki. Mięso rozbić tłuczkiem. Ser feta rozgnieść widelcem.
Na płatach wołowiny rozłożyć porcje fety, plasterki oliwek oraz listki natki pietruszki. Oprószyć solą i pieprzem. Ciasno zwinąć w rolady i spiąć wykałaczkami, aby nie rozpadły się w czasie smażenia.
Na patelni o grubym dnie rozgrzać olej. Włożyć mięso, smażyć 4-5 minut. Podlać winem i bulionem. Dusić pod przykryciem 1-1,5 godziny.
Rolady zdjąć z patelni, sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Doprawić pieprzem i solą. Podawać jako dodatek do mięsa.Źródło: Życie na gorąco