Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam jak ciocia że Śląska przyjeżdżała do nas latem i zawsze robiła roladki i kluski śląskie. Ale zajadaliśmy się wtedy. Do dzisiaj te roladki goszczą u nas w domu, szczególnie w niedzielę. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Serdecznie zapraszam!
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 102
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 3011
Sernik na różne okazje. Szybkie wykonanie.
Odsłon: 31
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 102
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 3011
Sernik na różne okazje. Szybkie wykonanie.
Odsłon: 31
Składniki
Mięso wołowe rozbij bardzo cienko, oprósz solą i pieprzem. Posmaruj musztardą. Na każdym płacie połóż plastry szynki, jeden obok drugiego, słupek ogórka kiszonego i zawiń w rulon. Boki mięsa wepchnij do środka. Obwiąż nitką i włóż do lodówki na godzinę. Następnie obtocz w mące. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z każdej strony na rumiany kolor. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka, 2 liście laurowe i 4 ziela angielskie. Wlej wodę, tak, aby zakryło 3/4 mięsa i duś na maleńkim ogniu ok 2godz. Co jakiś czas obracaj mięso i dolej trochę wody jeśli się wygotuje. Sos: Wodę, w której gotowało się mięso zagęść łyżką mąki połączoną w zimną wodą. Sos przecedź m przez sito. Smacznego