Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na obiad - podane z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Można tez podac jako przekąskę.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 120
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2204
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4070
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 58
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1437
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 120
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2204
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4070
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 58
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1437
Składniki
Na oleju podsmażyć cebulę pokrojona w kostkę. Gdy się zeszkli, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać szpinak - posolić dodać pieprz i odrobinę gałki muszkatałowowej. Jeśli ktoś uzywa, można dodać Jarzynki. Po odparowaniu wody ze szpinaku farsz ostudzić.
Pierś z kurczka pokroić i rozbić Każdy "kotlet" skropić odrobiną sosu sojowego, posolić i popieprzyć. Na każdy płat mięsa nakładać farsz i zawijać jak rolady.
Rolady obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu podlać wodą i poddusić 10 minut.
Można podać z ziemniakami i surówką lub dowolną kaszą lub ryżem