Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolady z kurczka ze szpinakiem

Rolady z kurczka ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 145

Dodano:

Odsłon: 531

Polecam na obiad - podane z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Można tez podac jako przekąskę.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na oleju podsmażyć cebulę pokrojona w kostkę.
    Gdy się zeszkli, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Dodać szpinak - posolić dodać pieprz i odrobinę gałki muszkatałowowej.
    Jeśli ktoś uzywa, można dodać Jarzynki.
    Po odparowaniu wody ze szpinaku farsz ostudzić.

  2. Pierś z kurczka pokroić i rozbić
    Każdy "kotlet" skropić odrobiną sosu sojowego, posolić i popieprzyć.
    Na każdy płat mięsa nakładać farsz i zawijać jak rolady.

  3. Rolady obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany olej.
    Smażyć z obu stron na złoty kolor.
    Po usmażeniu podlać wodą i poddusić 10 minut.

  4. Można podać z ziemniakami i surówką lub dowolną kaszą lub ryżem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń