Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolady z łososiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12386
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13284
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5633
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12386
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13284
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5633
Składniki
Rozmroź szpinak. Wyciśnij zbędną wodę i drobno posiekaj. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubijając wmieszaj żółtka, a następnie wmieszaj najpierw mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, a następnie dodaj szpinak.
Rozsmaruj całość na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku 10 min w temp. 190 st. C. Następnie wyjmij na wilgotną ściereczkę i schłódź. Zdejmij papier do pieczenia.
Twaróg dopraw wyciśniętym czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem. Rozsmaruj na cieście, a na wierzchu poukładaj plasterki łososia. Zwiń. Roladę owiń folią aluminiową i wstaw na noc do lodówki do stężenia. Czas przygotowania: 40 min (bez rozmrażania i chłodzenia) 97 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień