Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam mojej rodzince rolady z szynki wieprzowej , rolady bardzo proste w przygotowaniu, kruche, smaczne po prostu rozpływają się w ustach ale też szybko znikają z talerza. Polecam takie rolady na świąteczny obiad i nie tylko.
patelnia głębsza, tłuczek, nóż, deska, nic kuchenna lub szpadki do rolad,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 201
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 905
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3458
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27308
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 201
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 905
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3458
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27308
Składniki
Cebulę, ogórki obrać i pokroić w słupki. Kiełbasę również pokroić w słupki. Mięso podzielić na grubsze plastry a następnie rozbić , każdy płat posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy nałożyć obraną pokrojoną w prążki cebulę, pokrojoną w słupki kiełbasę oraz ogórki. Zwinąć w rulon czyli rolady i obwinąć nicią kuchenną albo spiąć szpilkami do rolad. Rolady podsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu. Po podsmażeniu zmniejszyć ogień i zrumienione rolady smażyć do miękkości pod przykryciem podlewając w razie potrzeby ciepłą wodą. Po upieczeniu rolady wyjąć zdjąć nici , a z powstałego płynu przygotować sos. Podawać z kluskami oraz ulubioną kapustą czy surówką. Smacznego.
Przygotowanie rolad.
Rolady po zwinięciu i obwiązaniu nitką.
Smażenie rolad.
Gotowe do podania.