Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam mojej rodzince rolady z szynki wieprzowej , rolady bardzo proste w przygotowaniu, kruche, smaczne po prostu rozpływają się w ustach ale też szybko znikają z talerza. Polecam takie rolady na świąteczny obiad i nie tylko.
patelnia głębsza, tłuczek, nóż, deska, nic kuchenna lub szpadki do rolad,
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326291
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12049
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16727
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5433
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326291
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12049
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16727
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5433
Składniki
Cebulę, ogórki obrać i pokroić w słupki. Kiełbasę również pokroić w słupki. Mięso podzielić na grubsze plastry a następnie rozbić , każdy płat posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy nałożyć obraną pokrojoną w prążki cebulę, pokrojoną w słupki kiełbasę oraz ogórki. Zwinąć w rulon czyli rolady i obwinąć nicią kuchenną albo spiąć szpilkami do rolad. Rolady podsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu. Po podsmażeniu zmniejszyć ogień i zrumienione rolady smażyć do miękkości pod przykryciem podlewając w razie potrzeby ciepłą wodą. Po upieczeniu rolady wyjąć zdjąć nici , a z powstałego płynu przygotować sos. Podawać z kluskami oraz ulubioną kapustą czy surówką. Smacznego.
Przygotowanie rolad.
Rolady po zwinięciu i obwiązaniu nitką.
Smażenie rolad.
Gotowe do podania.