Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam mojej rodzince rolady z szynki wieprzowej , rolady bardzo proste w przygotowaniu, kruche, smaczne po prostu rozpływają się w ustach ale też szybko znikają z talerza. Polecam takie rolady na świąteczny obiad i nie tylko.
patelnia głębsza, tłuczek, nóż, deska, nic kuchenna lub szpadki do rolad,
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 260
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4843
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44909
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 260
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4843
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44909
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Składniki
Cebulę, ogórki obrać i pokroić w słupki. Kiełbasę również pokroić w słupki. Mięso podzielić na grubsze plastry a następnie rozbić , każdy płat posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy nałożyć obraną pokrojoną w prążki cebulę, pokrojoną w słupki kiełbasę oraz ogórki. Zwinąć w rulon czyli rolady i obwinąć nicią kuchenną albo spiąć szpilkami do rolad. Rolady podsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu. Po podsmażeniu zmniejszyć ogień i zrumienione rolady smażyć do miękkości pod przykryciem podlewając w razie potrzeby ciepłą wodą. Po upieczeniu rolady wyjąć zdjąć nici , a z powstałego płynu przygotować sos. Podawać z kluskami oraz ulubioną kapustą czy surówką. Smacznego.
Przygotowanie rolad.
Rolady po zwinięciu i obwiązaniu nitką.
Smażenie rolad.
Gotowe do podania.