Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rosół orientalny z szaszłykiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Włoszczyznę obierz, oczyść, opłucz. Włóż do garnka. Dodaj oczyszczoną papryczkę chili. Dodaj tuszkę kurczaka. Zalej 6 szkl. wody. Gotuj ok. 45 minut.
Szaszłyki: filety z kurczaka umyj, pokrój w kostkę. Imbir i czosnek obierz, chili oczyść, przygotowane posiekaj. Dodaj do mięsa. Skrop sosem sojowym, wymieszaj, odstaw na 30 minut. Potem kawałki mięsa nabij na długie patyczki, usmaż na rozgrzanym oleju.
Pomidory oczyść, pokrój w kostkę. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź. Bulion przecedź. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj pomidory. Bulion podawaj z makaronem i szaszłykami. Posyp natką.Źródło: Tina