Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rosół orientalny z szaszłykiem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 281
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 398
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 281
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 398
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Składniki
Włoszczyznę obierz, oczyść, opłucz. Włóż do garnka. Dodaj oczyszczoną papryczkę chili. Dodaj tuszkę kurczaka. Zalej 6 szkl. wody. Gotuj ok. 45 minut.
Szaszłyki: filety z kurczaka umyj, pokrój w kostkę. Imbir i czosnek obierz, chili oczyść, przygotowane posiekaj. Dodaj do mięsa. Skrop sosem sojowym, wymieszaj, odstaw na 30 minut. Potem kawałki mięsa nabij na długie patyczki, usmaż na rozgrzanym oleju.
Pomidory oczyść, pokrój w kostkę. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź. Bulion przecedź. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj pomidory. Bulion podawaj z makaronem i szaszłykami. Posyp natką.Źródło: Tina