Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosół wołowy z naleśniczkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Wołowinę zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny. Gotuj godzinę na wolnym ogniu, dodaj włoszczyznę, grzyby, przyprawy. Gotuj jeszcze godzinę, przecedź, warzywa pokrój w cienkie paseczki.
Zrób ciasto na naleśniki, odstaw na 20 minut. Usmaż je, ostudź, ciasno zroluj (możesz posmarować masą ze zmielonego mięsa) i pokrój na wąskie krążki. Podawaj z rosołem.
CZAS: około 3 godzinŹródło: Dobry Tydzień