Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosół z kaszą jaglaną"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8018
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2176
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8018
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2176
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa
Kaszę zalej zimną wodą, zamieszaj. Odlej wraz z zanieczyszczeniami. Zagotuj szklankę wody, włóż kaszę, zagotuj. Osącz. Zagotuj 2 szklanki osolonej wody, włóż kaszę i masło, gotuj 20 min, często mieszając. Kaszę rozsmaruj na tacy, posyp koperkiem. Ostudź.
Mięso umyj, pokrój. Zalej 2 litrami wody, zagotuj. Włoszczyznę oczyść, pokrój. Cebulę obierz, opiecz nad ogniem. Warzywa i pieprz dodaj do mięsa. Gotuj 90 min. Przypraw. Rosół przecedź. Kaszę pokrój w kostkę. Rosół podawaj z kostkami kaszy, marchewką i natką.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie