Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosołek na sposób azjatycki"
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1083
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4883
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10909
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1083
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4883
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10909
Składniki
Filety z kurczaka myję, osuszam i kroję w cienkie plastry. Skrapiam je sosem sojowym. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju, smażę na nim mięso. Dodaję umyte, osuszone i poszatkowane liście kapusty pekińskiej. Chwilę smażę, mieszając.
W garnku gotuję 1,5 litra wody. Dodaję kostkę rosołową oraz suszone warzywa. Mieszam, aż kostka się rozpuści.
Do garnka przekładam mięso usmażone z kapustą. Gotuję ok. 30 min. Makaron gotuję wg przepisu na opakowani. Do talerzy kładę makaron, zalewam zupą. Posypuję cebulą prażoną.
ok. 50 min
<strong>Paulina Skoniecka ze Stargardu Szcz.</strong>Źródło: Tina