Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewający cebularz"
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3496
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14785
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3496
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14785
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej patelni z odrobiną masła. Dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, suszony tymianek oraz liście laurowe.
Gdy cebula jest już miękka, podlej ją winem. Doprowadź do wrzenia i gotuj kilka minut, do czasu, aż połowa alkoholu odparuje. Wtedy zalej całość bulionem. Dopraw solą i pieprzem. Jeszcze raz zagotuj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ułóż go równomiernie na pieczywie i zapiecz w piekarniku.
Rozlej zupę cebulową na podgrzane talerze. Udekoruj ją natką pietruszki.
Podawaj z serowymi grzankami.Źródło: Super TV