Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Różowa pasta z pieczonych buraków i orzechów"
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2309
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 110
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 151
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 259
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 271
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2309
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 110
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 151
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 259
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 271
Składniki
Buraki umyj, osusz, skrop olejem i upiecz w skórkach do miękkości (możesz je zawinąć w folię alum.). Gdy ostygną, obierz je ze skórek (bardzo łatwo same schodzą), a następnie pokrój w kostkę (będzie je łatwiej miksować).
Orzechy podpraż lekko na suchej patelni, po czym posiekaj je na mniejsze kawałki.
Zmiksuj na gładką masę buraki, orzechy, jeśli chcesz, także pokrojony ser oraz oliwę (tyle, aby pasta dawała się smarować).
Dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.Źródło: Świat kobiety