Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Różowa pasta z pieczonych buraków i orzechów"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Buraki umyj, osusz, skrop olejem i upiecz w skórkach do miękkości (możesz je zawinąć w folię alum.). Gdy ostygną, obierz je ze skórek (bardzo łatwo same schodzą), a następnie pokrój w kostkę (będzie je łatwiej miksować).
Orzechy podpraż lekko na suchej patelni, po czym posiekaj je na mniejsze kawałki.
Zmiksuj na gładką masę buraki, orzechy, jeśli chcesz, także pokrojony ser oraz oliwę (tyle, aby pasta dawała się smarować).
Dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.Źródło: Świat kobiety