Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Różowa pasta z pieczonych buraków i orzechów"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 206
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 206
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Buraki umyj, osusz, skrop olejem i upiecz w skórkach do miękkości (możesz je zawinąć w folię alum.). Gdy ostygną, obierz je ze skórek (bardzo łatwo same schodzą), a następnie pokrój w kostkę (będzie je łatwiej miksować).
Orzechy podpraż lekko na suchej patelni, po czym posiekaj je na mniejsze kawałki.
Zmiksuj na gładką masę buraki, orzechy, jeśli chcesz, także pokrojony ser oraz oliwę (tyle, aby pasta dawała się smarować).
Dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.Źródło: Świat kobiety