Do góry

Dania główne Przepis na:

Rulony z mięsem pod beszamelem

Rulony z mięsem pod beszamelem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Rulony z mięsem pod beszamelem"

Składniki

  • Na naleśniki: 1 i 1/2 szkl. mleka
  • 1 jajko
  • 25 dag mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • olej. Na 2 szkl. ugotowanego ryżu
  • 1/2 op. mieszanki mrożonych warzyw do dań włoskich
  • 30 dag mielonej surowej szynki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego (90 g). Na sos beszamelowy: ok. 6 dag margaryny
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 i 1/2 szkl. mleka
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 20 dag startego żółtego sera
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Joanna Tokarz z Ptaszkowy

  2. ciasta na naleśniki (oprócz oleju) miksuję. Wylewam kolejno małe porcje ciasta na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem. Smażę naleśniki. Mrożone warzywa podlewam wodą, gotuję do miękkości. Mięso smażę na oleju razem z posiekaną cebulą i czosnkiem. Mieszam z ryżem i koncentratem. Przyprawiam solą, pieprzem i ziołami. Naleśniki smaruję farszem. Zwijam. Układam ciasno w formie.

  3. Margarynę rozgrzewam. Posypuję mąką, zasmażam. Mieszam z mlekiem. Przyprawiam gałką, solą i pieprzem. Gotuję do zgęstnienia. Polewam zapiekankę. Piekę 30 minut w 180 oC. Ok. 10 mi nut przed końcem posypuję serem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń