Do góry

Dania główne Przepis na:

Rurki faszerowane mięsem

Rurki faszerowane mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Rurki faszerowane mięsem"

Składniki

  • 50 dag smażonego mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 24 rurki makaronu cannelloni
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • 1 łyżeczka masła
  • 4 pomidory
  • mała czerwona cebula
  • świeża kolendra
  • sok z limonki
  • chilli
  • olej
  • suszone oregano
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż ma rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, sól i pieprz. Smaż 10 minut. Łyżką nakładaj farsz do środka ugotowanych rurek. Plastry szynki przekrój na pół, owijaj nią makaron, układaj w naczyniu żaroodpornym. Wlej ćwierć szklanki wody. Przykryj.

  2. Naczynie wstaw do piekarnika, piecz 20 minut w temp. 180°C. Pomidory sparz, wydrąż nasiona, miąższ pokrój w kostkę. Połącz z posiekaną kolendrą i pokrojoną w kostkę czerwoną cebulą, sokiem z limonki i chilli. Wymieszaj. Cannelloni podawaj z salsą pomidorową. Całość udekoruj liśćmi kolendry.

  3. CZAS: około 30 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń