Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na rybę z hiszpańskim akcentem.
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 9
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 52
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 91
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 405
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 9
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 52
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 91
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 405
Składniki
Filety rybne delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na naoliwionej blaszce skórą do blaszki. Bułkę tartą mieszamy z pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, czosnkiem. Dla lepszego połączenia wszystkiego w całość dodajemy trochę oliwy z oliwek. Na koniec dodajemy posiekaną świeżą bazylię.
Powstałą masę wykładamy na filety rybne i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na około 15 minut. Chrupiącą rybę podajemy na plastrach pomidorów. Przed podaniem lekko skrapiamy hiszpańską oliwą z oliwek.