Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1040
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 21
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 12
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 508
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 443
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1040
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 21
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 12
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 508
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 443
Składniki
wypatroszona rybe w calosci z glowa delikatnie solimy,maslo rozcieramy z czosnkiem i smarujemy srodek ryby, tym samym maslem smarujemy folie aluminiowa, w ktora bedziemy zawijac rybe; pomidora i cebule pokroic w plasterki; do srodka ryby ukladamy pomidora, cebule,oregano i bazylie; rybe ukladamy na wczesniej wysmarowanej folii aluminiowej, na rybie ukladamy tak samo jak w jej srodku pomidora, cebule oraz ziola i zawijamy upewnijac sie iz miedzy ryba a folia pozostalo wolne miejsce; pieczemy przez okolo 50 min w temp.220 stopni C przy piekarniku z termoobiegiem; po sprawdzeniu czy ryba jest miekka wyjmujemy ja z piekarnika, dzielimy na porcje , polewamy wytopionym maslem zebranym w czasie pieczenia z folii oraz skrapiamy sokiem z cytryny ; swietnym dodatkiem do tej potrawy jest ugotowana na parze fasolka szparagowa:) danie mozna przygotowac na grilu:)