Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba smażona w serowej panierce

Ryba smażona w serowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 12

Przepis wart wypróbowania: "Ryba smażona w serowej panierce"

Składniki

  • 6 filetów rybnych np. soli
  • łyżeczka soku z limonki
  • sól
  • pieprz
  • olej. Marynata:
  • 2 łyżeczki keczupu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • bazylia. Panierka:
  • po 4 łyżki bułki tartej i pestek dyni
  • 3 łyżki startego sera żółtego
  • 2 jajka
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety posyp solą, pieprzem i skrop sokiem z limonki.

  2. marynaty wymieszaj. Namocz w niej przygotowane ryby, po czym włóż je do lodówki na godzinę, by dobrze się zamarynowały.

  3. Wymieszaj z bułką tartą posiekane pestki dyni i ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach.

  4. Zanurz filety w roztrzepanych osolonych jajkach. Obtocz je w serowej panierce, a następnie usmaż na rozgrzanym oleju.

  5. Przepis nadesłała: Jadwiga Smolińska

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń