Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba w chrupiącym cieście"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1148
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1148
Składniki
Filety opłucz, pokrój na małe kawałki, po czym posyp szczyptą soli, pieprzem i wegetą. Odstaw na kwadrans.
Przygotuj ciasto piwne: jajka sparz i oddziel żółtka od białek. Mąkę wsyp do garnka, dodaj żółtka i piwo. Wymieszaj trzepaczką. Masło roztop na patelni, lekko przestudź i dolej do ciasta.
Wszystkie zmiksuj za pomocą blendera. Odstaw na około pół godziny. Białka ubij na sztywną pianę i dołóż do ciasta przed samym smażeniem.
Kawałki ryby zanurz w cieście piwnym, a następnie usmaż na złoty kolor na gorącym oleju.
Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z masłem i solą. Uformuj krążki. Ułóż je na talerzach obok usmażonej ryby.
Gotowe danie serwuj, np. z sałatką colesław i cząstkami cytryny.Źródło: Kurier TV