Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie niedawnego urlopu nad Bałtykiem :-) rybka w cieście z frytkami i mizerią. U mnie polędwiczki z mintaja, ale może być dowolna inna ulubiona ryba. Prosto, bez stania w kuchni. Frytki się piekły w piekarniku, a ja w międzyczasie przygotowałam resztę obiadu. Możecie też zrobić swojskie frytki - przepis znajdziecie na moim blogu.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17829
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15685
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17829
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15685
Składniki
Rybę oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Na talerzu rozbełtać jajko, wsypać mąkę, mieszać widelcem i powoli wlewać mleko. Ciasto ma być gęste, więc z tym mlekiem ostrożnie. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Mocno rozgrzać patelnię z olejem. Rybę obtoczyć w cieście i smażyć kilka minut z obu stron. Rybka świetnie pasuje z frytkami i mizerią lub innymi dowolnymi surówkami. SMACZNEGO!!!