Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie niedawnego urlopu nad Bałtykiem :-) rybka w cieście z frytkami i mizerią. U mnie polędwiczki z mintaja, ale może być dowolna inna ulubiona ryba. Prosto, bez stania w kuchni. Frytki się piekły w piekarniku, a ja w międzyczasie przygotowałam resztę obiadu. Możecie też zrobić swojskie frytki - przepis znajdziecie na moim blogu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1265
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5787
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18393
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1265
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5787
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18393
Składniki
Rybę oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Na talerzu rozbełtać jajko, wsypać mąkę, mieszać widelcem i powoli wlewać mleko. Ciasto ma być gęste, więc z tym mlekiem ostrożnie. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Mocno rozgrzać patelnię z olejem. Rybę obtoczyć w cieście i smażyć kilka minut z obu stron. Rybka świetnie pasuje z frytkami i mizerią lub innymi dowolnymi surówkami. SMACZNEGO!!!