Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w cieście naleśnikowym

Przepis dnia 2021-07-23
Ryba w cieście naleśnikowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 244 Ocena: 2114

Dodano:

Odsłon: 1848

Wspomnienie niedawnego urlopu nad Bałtykiem :-) rybka w cieście z frytkami i mizerią. U mnie polędwiczki z mintaja, ale może być dowolna inna ulubiona ryba. Prosto, bez stania w kuchni. Frytki się piekły w piekarniku, a ja w międzyczasie przygotowałam resztę obiadu. Możecie też zrobić swojskie frytki - przepis znajdziecie na moim blogu.

Składniki

  • 4 kawałki ryby
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mąki
  • ok. 1/3 szklanki mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryba w cieście naleśnikowym

Przygotowanie

  1. Rybę oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.

    Na talerzu rozbełtać jajko, wsypać mąkę, mieszać widelcem i powoli wlewać mleko. Ciasto ma być gęste, więc z tym mlekiem ostrożnie. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

    Mocno rozgrzać patelnię z olejem. Rybę obtoczyć w cieście i smażyć kilka minut z obu stron.

    Rybka świetnie pasuje z frytkami i mizerią lub innymi dowolnymi surówkami.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń