Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w cytrynie"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 56
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 56
Składniki
Filety rybne umyj i osusz na papierowym ręczniku. Następnie posyp odrobiną soli i lekko skrop sokiem z cytryny. Kawałki folii aluminiowej posmaruj oliwą i na każdej połóż rybę. Zagnij boki folii z obu stron i całość zwiń w rulon. Folię ułóż na blasze do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz w temperaturze 190 °C przez 20 min. Rybę wyjmij z folii i przełóż ją na gorący talerz. Dopraw do smaku solą. 4 łyżki oliwy i resztę soku z cytryny dokładnie wymieszaj. Sosem polej danie. Tak przyrządzona ryba jest smaczna również na zimno. Podawaj ją ze świeżym białym pieczywem lub ziemniakami. Możesz przygotować sałatkę z miksem sałat i pomidorów.Źródło: Na żywo