Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w cytrynie"
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2066
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9653
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3330
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6765
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2066
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9653
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3330
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6765
Składniki
Filety rybne umyj i osusz na papierowym ręczniku. Następnie posyp odrobiną soli i lekko skrop sokiem z cytryny. Kawałki folii aluminiowej posmaruj oliwą i na każdej połóż rybę. Zagnij boki folii z obu stron i całość zwiń w rulon. Folię ułóż na blasze do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz w temperaturze 190 °C przez 20 min. Rybę wyjmij z folii i przełóż ją na gorący talerz. Dopraw do smaku solą. 4 łyżki oliwy i resztę soku z cytryny dokładnie wymieszaj. Sosem polej danie. Tak przyrządzona ryba jest smaczna również na zimno. Podawaj ją ze świeżym białym pieczywem lub ziemniakami. Możesz przygotować sałatkę z miksem sałat i pomidorów.Źródło: Na żywo