Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Egipska wersja przygotowania ryby - w tym przepisie użyto pstrąga.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11946
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6805
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11946
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6805
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Oczyszczoną rybę umieścić w misce z wodą i solą na ok. 20 minut. Pomaga to w pozbyciu się tego "rybiego" zapachu :). Masło rozpuszczamy i mieszamy z czosnkiem, szczyptą przypraw - tak powstałe masło czosnkowe jest idealne nie tylko do ryby, ale też do pieczywa czosnkowego. Rybę doprawiamy solą (ok. łyżeczki), pieprzem, kminem rzymskim na zewnątrz i w środku (ważne!). Środek ryby smarujemy wcześniej przygotowanym masłem czosnkowym, trochę zostawić, bo przyda się do dodania do oleju przy smażeniu. Następnie dodajemy posiekaną pietruszkę. Całość przyprawiamy sokiem z jednej cytryny. Ryby przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę - im dłużej tym lepiej, można zostawić na całą noc :). Rybę obtaczamy w mące zmieszanej z bułką tartą i przyprawami. Smażymy po kilka minut po obu stronach. Najlepiej smakuje z cebulowym ryżem.