Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Egipska wersja przygotowania ryby - w tym przepisie użyto pstrąga.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 70
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3638
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 137
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 863
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 70
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3638
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 137
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 863
Składniki
Oczyszczoną rybę umieścić w misce z wodą i solą na ok. 20 minut. Pomaga to w pozbyciu się tego "rybiego" zapachu :). Masło rozpuszczamy i mieszamy z czosnkiem, szczyptą przypraw - tak powstałe masło czosnkowe jest idealne nie tylko do ryby, ale też do pieczywa czosnkowego. Rybę doprawiamy solą (ok. łyżeczki), pieprzem, kminem rzymskim na zewnątrz i w środku (ważne!). Środek ryby smarujemy wcześniej przygotowanym masłem czosnkowym, trochę zostawić, bo przyda się do dodania do oleju przy smażeniu. Następnie dodajemy posiekaną pietruszkę. Całość przyprawiamy sokiem z jednej cytryny. Ryby przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę - im dłużej tym lepiej, można zostawić na całą noc :). Rybę obtaczamy w mące zmieszanej z bułką tartą i przyprawami. Smażymy po kilka minut po obu stronach. Najlepiej smakuje z cebulowym ryżem.