Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna ryba w expresowym wydaniu. W przepisie jest panga, ale można wybrać inną rybę.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1923
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1923
Składniki
Pomarańczę sparzyć, osuszyć, obrać skórkę obieraczką do warzyw. Skórkę pokroić w paseczki, pomarańczę wycisnąć. Filety z ryby umyć, osuszyć, pokroić na kawałki.
Rybę umieścić w posmarowanym lekko olejem naczyniu żaroodpornym. Polać wyciśniętym sokiem z pomarańczy oraz stopionym masłem. Posypać solą i zielonym pieprzem w całości. Piec ok 30 min w temp. 200 stopni.
Gotową rybę udekorować plasterkami skórki pomarańczy i natką. Podawać obowiązkowo z ryżem.