Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna ryba w expresowym wydaniu. W przepisie jest panga, ale można wybrać inną rybę.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 241
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 346
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2506
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 241
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 346
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2506
Składniki
Pomarańczę sparzyć, osuszyć, obrać skórkę obieraczką do warzyw. Skórkę pokroić w paseczki, pomarańczę wycisnąć. Filety z ryby umyć, osuszyć, pokroić na kawałki.
Rybę umieścić w posmarowanym lekko olejem naczyniu żaroodpornym. Polać wyciśniętym sokiem z pomarańczy oraz stopionym masłem. Posypać solą i zielonym pieprzem w całości. Piec ok 30 min w temp. 200 stopni.
Gotową rybę udekorować plasterkami skórki pomarańczy i natką. Podawać obowiązkowo z ryżem.