Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 18
Dodano: 26.11.2011
Odsłon: 2904
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pomarańczę sparzyć, osuszyć, obrać skórkę obieraczką do warzyw. Skórkę pokroić w paseczki, pomarańczę wycisnąć. Filety z ryby umyć, osuszyć, pokroić na kawałki.
Rybę umieścić w posmarowanym lekko olejem naczyniu żaroodpornym. Polać wyciśniętym sokiem z pomarańczy oraz stopionym masłem. Posypać solą i zielonym pieprzem w całości. Piec ok 30 min w temp. 200 stopni.
Gotową rybę udekorować plasterkami skórki pomarańczy i natką. Podawać obowiązkowo z ryżem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

ewe_7 29 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Daje do dekoracji, ale możesz spróbować od razu. To wszystko zależy od pomarańczy, bo skórka może być gorzka i wtedy wyjdzie niedobre.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 28 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Ależ musi być aromatyczna. A skórkę pokrojoną w paseczki dajesz tylko do dekoracji ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 27 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Świetny przepis na rybę pieczoną. /Pangi nie jedz, dobrze Ci radzę./2 Kto głosował? | Odpowiedz