Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba w sosie śmietanowym"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 74
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 74
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic
Łososia umyj, osusz, pokrój w paski. Skrop sokiem z cytryny. Ziarna pieprzu zmiel, posyp ryby, natrzyj solą. Wstaw do lodówki na pół godziny.
Masło stop na patelni. Włóż łososia, lekko podsmaż z obydwu stron. Wlej wino, duś chwilę, aż wino odparuje. Dodaj śmietanę, wymieszaj, chwilkę podduś (ale krótko, by łosoś nie stał się za suchy).
Koperek umyj, osusz. Kilka gałązek odłóż do dekoracji, resztę posiekaj. Wsyp do łososia. Wymieszaj. Przypraw do smaku słodką i ostrą papryką. Rybę podawaj posypaną koperkiem, np. z gotowanymi ziemniakami i pomidorami.Źródło: Chwila dla Ciebie