Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba w sosie śmietanowym"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1009
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34235
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1009
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34235
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic
Łososia umyj, osusz, pokrój w paski. Skrop sokiem z cytryny. Ziarna pieprzu zmiel, posyp ryby, natrzyj solą. Wstaw do lodówki na pół godziny.
Masło stop na patelni. Włóż łososia, lekko podsmaż z obydwu stron. Wlej wino, duś chwilę, aż wino odparuje. Dodaj śmietanę, wymieszaj, chwilkę podduś (ale krótko, by łosoś nie stał się za suchy).
Koperek umyj, osusz. Kilka gałązek odłóż do dekoracji, resztę posiekaj. Wsyp do łososia. Wymieszaj. Przypraw do smaku słodką i ostrą papryką. Rybę podawaj posypaną koperkiem, np. z gotowanymi ziemniakami i pomidorami.Źródło: Chwila dla Ciebie