Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba zapiekana w sosie włoskim"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Rozmrożone ryby natrzyj przyprawą, odstaw na noc. 2 papryki upiecz, obierz ze skórki, zmiksuj.
Na oliwie podsmaż posiekany czosnek, cebulę, pozostałą pokrojoną paprykę. Podlej bulionem, duś chwilę. Dodaj pokrojone oliwki, pomidory, pesto, zmiksowaną paprykę. Przypraw solą, pieprzem i duś, aż sos zgęstnieje.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż ryby. Polej sosem. Zapiekaj ok. 30 minut w temp. 160°C. Posyp startym żółtym serem i zapiekaj dalsze 15 minut. Podaj z ciabattą.Źródło: Kurier TV