Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba zapiekana w sosie włoskim"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5677
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37158
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5677
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37158
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 116
Składniki
Rozmrożone ryby natrzyj przyprawą, odstaw na noc. 2 papryki upiecz, obierz ze skórki, zmiksuj.
Na oliwie podsmaż posiekany czosnek, cebulę, pozostałą pokrojoną paprykę. Podlej bulionem, duś chwilę. Dodaj pokrojone oliwki, pomidory, pesto, zmiksowaną paprykę. Przypraw solą, pieprzem i duś, aż sos zgęstnieje.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż ryby. Polej sosem. Zapiekaj ok. 30 minut w temp. 160°C. Posyp startym żółtym serem i zapiekaj dalsze 15 minut. Podaj z ciabattą.Źródło: Kurier TV