Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy dobrze przygotować rybę, a piekarnik zrobi resztę!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 312
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9097
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 312
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9097
Składniki
Szpinak najlepiej wyciągnąć z zamrażarki dzień wcześniej, aby się rozmroził. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą z oliwek. Na spód nakładamy niewielką ilość szpinaku, na to układamy wcześniej umytą i pokrojoną w drobniejsze kawałki rybę. Doprawiamy ją solą oraz pieprzem, osobiście polecam pieprz cytrynowy, jednak można również użyć zwykły. Po wierzchu polewamy nieco oliwą z oliwek.
Na górę nakładamy resztę szpinaku, tak by zakryć naszą rybę. Pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem oraz startym na tarce serem posypujemy wierzch szpinaku. Naczynie przykrywamy folią aluminiową oraz wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut. Zamiast miruny można użyć również dorsza. Tak przygotowana ryba świetnie smakuje z kaszą oraz surówką. Smacznego!