Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy dobrze przygotować rybę, a piekarnik zrobi resztę!
rybka jest podobna do ryby po grecku jednak trochę się różni :)
Odsłon: 32673
Pyszna smakowita rybka z dodatkiem warzyw smakuje Super a kiedy jeszcze jest...
Odsłon: 411
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 136
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 136
Składniki
Szpinak najlepiej wyciągnąć z zamrażarki dzień wcześniej, aby się rozmroził. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą z oliwek. Na spód nakładamy niewielką ilość szpinaku, na to układamy wcześniej umytą i pokrojoną w drobniejsze kawałki rybę. Doprawiamy ją solą oraz pieprzem, osobiście polecam pieprz cytrynowy, jednak można również użyć zwykły. Po wierzchu polewamy nieco oliwą z oliwek.
Na górę nakładamy resztę szpinaku, tak by zakryć naszą rybę. Pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem oraz startym na tarce serem posypujemy wierzch szpinaku. Naczynie przykrywamy folią aluminiową oraz wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut. Zamiast miruny można użyć również dorsza. Tak przygotowana ryba świetnie smakuje z kaszą oraz surówką. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kopytka
Dania główne
Ryżowe kotleciki
Dania główne
Kurczak piccata
Dania główne
Schab z pieczarkami z piekarnika
Kopytka
W Wielkopolsce zwane też szagówkami, bo kroi się je „na szagę”, czyli po skos...
Odsłon: 17
Ryżowe kotleciki
Mam dziś dla was świetne rozwiązanie dodatku do obiadu, po przepis zapraszam...
Odsłon: 31