Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba ze szpinakiem

Ryba ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 150

Dodano:

Odsłon: 252

Wystarczy dobrze przygotować rybę, a piekarnik zrobi resztę!

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak najlepiej wyciągnąć z zamrażarki dzień wcześniej, aby się rozmroził.

    Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni.

    Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą z oliwek. Na spód nakładamy niewielką ilość szpinaku, na to układamy wcześniej umytą i pokrojoną w drobniejsze kawałki rybę. Doprawiamy ją solą oraz pieprzem, osobiście polecam pieprz cytrynowy, jednak można również użyć zwykły. Po wierzchu polewamy nieco oliwą z oliwek.

  2. Na górę nakładamy resztę szpinaku, tak by zakryć naszą rybę.

    Pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem oraz startym na tarce serem posypujemy wierzch szpinaku.

    Naczynie przykrywamy folią aluminiową oraz wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut.


    Zamiast miruny można użyć również dorsza.

    Tak przygotowana ryba świetnie smakuje z kaszą oraz surówką.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń