Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy dobrze przygotować rybę, a piekarnik zrobi resztę!
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 219
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 219
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Składniki
Szpinak najlepiej wyciągnąć z zamrażarki dzień wcześniej, aby się rozmroził. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą z oliwek. Na spód nakładamy niewielką ilość szpinaku, na to układamy wcześniej umytą i pokrojoną w drobniejsze kawałki rybę. Doprawiamy ją solą oraz pieprzem, osobiście polecam pieprz cytrynowy, jednak można również użyć zwykły. Po wierzchu polewamy nieco oliwą z oliwek.
Na górę nakładamy resztę szpinaku, tak by zakryć naszą rybę. Pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem oraz startym na tarce serem posypujemy wierzch szpinaku. Naczynie przykrywamy folią aluminiową oraz wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut. Zamiast miruny można użyć również dorsza. Tak przygotowana ryba świetnie smakuje z kaszą oraz surówką. Smacznego!