Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste, sycące
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
Rybkę dzielimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w przyprawach (polecam biały pieprz i majeranek), można polać ją odrobiną soku wyciśniętego z cytryny.
Gotujemy rybę na parze lub w mikrofalówce (polecam używanie mikrofalówki, jeżeli ktoś nie ma parowaru, potrawy nie tracą walorów smakowych, a przyrządza je się beztłuszczowo, nie wierzcie w mity o szkodliwym działaniu mikrofalówek na jedzonko- udowodniono, że jeśli używa się mikrofalówki zgodnie z jej przeznaczeniem, to nie ma obaw).
Do garnka z odrobinką wody wsypujemy groszek z marchewką, po chwili dodajemy pomidory i mieszamy, aż się zagotuje. W międzyczasie doprawiamy do smaku np. pieprzem, bazylią i pieprzem cayenne lub słodką papryką.
Do gotujących się pomidorków wrzucamy ostrożnie rybę i mieszamy, gotując jeszcze chwilkę.
Podajemy jako samodzielne danie, z ryżem lub z makaronem pełnoziarnistym.