Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające słodko - pikantne danie rybne z dużą ilością warzyw.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 999
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2158
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 999
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2158
Składniki
Na patelni podgrzewamy olej i przesmażamy na nim pastę curry. Po minucie dodajemy mleko kokosowe i mieszamy, aż pasta całkowicie się rozpuści. Dodajemy: pieczarki pokrojone w ćwiartki, cukinię pokrojoną w kostkę (najlepiej nieobraną - danie będzie bardziej kolorowe), cebulę w piórkach, paprykę w plasterkach i różyczki kalafiora. Dusimy 5 minut po czym dodajemy filet pokrojony na mniejsze kawałki. Dusimy po przykryciem jeszcze 15 minut co jakiś czas mieszając. Ewentualnie doprawiamy do smaku, ale pasta curry jest tak bogata, że nie nie jest to konieczne.
Podawałam curry z kaszą bulgur, ale można również z kuskusem, jaglaną czy ryżem.