Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające słodko - pikantne danie rybne z dużą ilością warzyw.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40619
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1005
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 252
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3337
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40619
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1005
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 252
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3337
Składniki
Na patelni podgrzewamy olej i przesmażamy na nim pastę curry. Po minucie dodajemy mleko kokosowe i mieszamy, aż pasta całkowicie się rozpuści. Dodajemy: pieczarki pokrojone w ćwiartki, cukinię pokrojoną w kostkę (najlepiej nieobraną - danie będzie bardziej kolorowe), cebulę w piórkach, paprykę w plasterkach i różyczki kalafiora. Dusimy 5 minut po czym dodajemy filet pokrojony na mniejsze kawałki. Dusimy po przykryciem jeszcze 15 minut co jakiś czas mieszając. Ewentualnie doprawiamy do smaku, ale pasta curry jest tak bogata, że nie nie jest to konieczne.
Podawałam curry z kaszą bulgur, ale można również z kuskusem, jaglaną czy ryżem.