Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające słodko - pikantne danie rybne z dużą ilością warzyw.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3333
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3727
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 287
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 487
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3333
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3727
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 287
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 487
Składniki
Na patelni podgrzewamy olej i przesmażamy na nim pastę curry. Po minucie dodajemy mleko kokosowe i mieszamy, aż pasta całkowicie się rozpuści. Dodajemy: pieczarki pokrojone w ćwiartki, cukinię pokrojoną w kostkę (najlepiej nieobraną - danie będzie bardziej kolorowe), cebulę w piórkach, paprykę w plasterkach i różyczki kalafiora. Dusimy 5 minut po czym dodajemy filet pokrojony na mniejsze kawałki. Dusimy po przykryciem jeszcze 15 minut co jakiś czas mieszając. Ewentualnie doprawiamy do smaku, ale pasta curry jest tak bogata, że nie nie jest to konieczne.
Podawałam curry z kaszą bulgur, ale można również z kuskusem, jaglaną czy ryżem.