Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna aromatyczna potrawa.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32025
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32025
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Ryż gotujemy na twardo (około 17min)
Seler, marchew, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącym oleju około 5 min. Do warzyw dosypujemy około 1,5 łyżeczki curry.
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i wszystko razem smażymy jeszcze około 3-4 min
Do smażących się warzyw dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i wszystko dalej smażymy do momentu aż mięso zrobi się białe. Przyprawiamy do smaku pieprzem, papryką słodką i wegetą. Dosypujemy 2 łyżeczki curry.
Zdejmujemy wszystko z ognia, dodajemy kukurydzę i groszek a potem ugotowany ryż i wszystko razem mieszamy, albo na patelni albo w brytfance. Ryż przed wymieszaniem z resztą składników można posypać lekko curry.
Całość wstawiamy do piekarnika 180 stopni na około 30 min. Smacznego :)