Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryż jaśminowy z kurczakiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Ryż przelej kilkakrotnie na gęstym sicie pod bieżącą wodą i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.
Mięso opłucz i osusz.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju. Włóż filety z kurczaka i smaż około 12 minut, często obracając. Pod koniec mięso oprósz solą i pieprzem. Miętę opłucz, osusz, oderwij listki i drobno je pokrój. Jogurt wymieszaj z miętą. Dopraw kminkiem, sokiem z limonki oraz solą i pieprzem. Kolendrę opłucz, posiekaj. Mięso zdejmij z patelni. Na tłuszcz ze smażenia filetu wrzuć ryż, płatki z orzechów i krótko razem smaż. Zdejmij ryż z patelni, wymieszaj z kolendrą. Usmażone filety pokrój na grube plastry. Podawaj z przygotowanym ryżem. Gotowe danie polej sosem miętowo-jogurtowym. Udekoruj listkami bazylii, pietruszką i limonką.Źródło: Tele Tydzień