Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 802
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 272
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 802
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 272
Składniki
Zagotuj mleko z cukrem. Dodaj ryż. Gotuj. Do ryżu dodaj smietanę i mieszaj.
Jabłka pokrój w kostkę. Wlej do rondelka pół szklanki wody, dodaj jabłka, 3 łyżeczki cynamonu, duś. Układaj na naprzemiennie ryż i jabłka. Wstaw do piekarnika (180 st. C.) na 15 minut.
Podawaj,.