Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 156
Dodano: 23.11.2019
Odsłon: 530
Gotujemy ryż w osolonej wodzie.
W międzyczasie obieramy jabłka i przesmażamy na patelni. Po upływie 20 minut, gdy ryż jest już ugotowany, zabieramy brytwankę - podłużny garnek z przykrywką, opcjonalnie naczynie żaroodporne. Na spód dajemy woreczek ryżu, kolejna warstwa to przesmażone jabłka, znowu ryż, ponownie jabłka, i na samą górę znowu ryż. Takk to rozkładamy, żeby starczyło.
Jak ktoś lubi cynamon, to posypujemy jabłka cynamonem.
Wkładamy do piekarnika na 20 minut. Temperatura 180 stopni. My brytwanki nie przykrywamy pokrywką, tylko opakowaniem z margaryny, co widać na zdjęciu (srebrnym w dół).
Podajemy z bitą śmietaną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)