Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla osób lubiących drugie dania na słodko, polecamy ryż z jabłkami. Szkoda tylko, że w opcji do przyrządzenia "łatwa", nie ma do wyboru "banalne" xD
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 758
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22797
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15206
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45738
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 758
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22797
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15206
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45738
Składniki
Gotujemy ryż w osolonej wodzie. W międzyczasie obieramy jabłka i przesmażamy na patelni. Po upływie 20 minut, gdy ryż jest już ugotowany, zabieramy brytwankę - podłużny garnek z przykrywką, opcjonalnie naczynie żaroodporne. Na spód dajemy woreczek ryżu, kolejna warstwa to przesmażone jabłka, znowu ryż, ponownie jabłka, i na samą górę znowu ryż. Takk to rozkładamy, żeby starczyło. Jak ktoś lubi cynamon, to posypujemy jabłka cynamonem.
Wkładamy do piekarnika na 20 minut. Temperatura 180 stopni. My brytwanki nie przykrywamy pokrywką, tylko opakowaniem z margaryny, co widać na zdjęciu (srebrnym w dół). Podajemy z bitą śmietaną.