Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryż ziołowy z buraczkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13306
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5644
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13306
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5644
Składniki
Buraczki ugotować do miękkości, przestudzić, obrać i wydrążyć. Cebulę posiekać, kawałki wydrążonych buraczków pokroić w kostkę. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić 3/4 cebuli i czosnek, dodać ryż, chwilę podsmażyć i zalać dwiema szklankami wody, posolić. Gotować, mieszając, aż ryż pochłonie wodę.
Ryż połączyć z ziołami. Resztę masła rozgrzać, przesmażyć na nim resztę cebuli i pokrojone buraczki, doprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką i zalać śmietaną cały czas mieszając. Sos gotować do zgęstnienia. Ryż podawać z buraczkami, polać sosem śmietanowym.
ok. 55 minut
Ryż będzie smakował wybornie, jeśli oprócz świeżych ziół dodamy do niego prażone pestki dyni lub słonecznika.Źródło: Twoje Imperium