Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryż ziołowy z buraczkami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 271
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 271
Składniki
Buraczki ugotować do miękkości, przestudzić, obrać i wydrążyć. Cebulę posiekać, kawałki wydrążonych buraczków pokroić w kostkę. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić 3/4 cebuli i czosnek, dodać ryż, chwilę podsmażyć i zalać dwiema szklankami wody, posolić. Gotować, mieszając, aż ryż pochłonie wodę.
Ryż połączyć z ziołami. Resztę masła rozgrzać, przesmażyć na nim resztę cebuli i pokrojone buraczki, doprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką i zalać śmietaną cały czas mieszając. Sos gotować do zgęstnienia. Ryż podawać z buraczkami, polać sosem śmietanowym.
ok. 55 minut
Ryż będzie smakował wybornie, jeśli oprócz świeżych ziół dodamy do niego prażone pestki dyni lub słonecznika.Źródło: Twoje Imperium