Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca potrawa, która może stanowić obiad jednodaniowy, polecam...
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8435
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254501
Polecam.
Odsłon: 1538
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8435
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254501
Polecam.
Odsłon: 1538
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, cebule pokroić w prążki i podsmażyć na części masła. Pierś opłukać, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem przypraw. Pieczarki umyć i również usmażyć na oddzielnej patelni.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć ryż i cebulę.
Następnie posypać częścią startego sera i posmarować połową majonezu i połową ketchupu. Wyłożyć mięso i posmarować pozostałym majonezem.
Na mięso dać usmażone pieczarki, resztę sera i keczup.
Piec w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok. 40 min. Smacznego!