Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca potrawa, która może stanowić obiad jednodaniowy, polecam...
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19567
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 439
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9007
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19567
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 439
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9007
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, cebule pokroić w prążki i podsmażyć na części masła. Pierś opłukać, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem przypraw. Pieczarki umyć i również usmażyć na oddzielnej patelni.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć ryż i cebulę.
Następnie posypać częścią startego sera i posmarować połową majonezu i połową ketchupu. Wyłożyć mięso i posmarować pozostałym majonezem.
Na mięso dać usmażone pieczarki, resztę sera i keczup.
Piec w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok. 40 min. Smacznego!