Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca potrawa, która może stanowić obiad jednodaniowy, polecam...
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118761
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8690
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3176
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2533
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118761
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8690
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3176
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2533
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, cebule pokroić w prążki i podsmażyć na części masła. Pierś opłukać, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem przypraw. Pieczarki umyć i również usmażyć na oddzielnej patelni.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć ryż i cebulę.
Następnie posypać częścią startego sera i posmarować połową majonezu i połową ketchupu. Wyłożyć mięso i posmarować pozostałym majonezem.
Na mięso dać usmażone pieczarki, resztę sera i keczup.
Piec w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok. 40 min. Smacznego!