Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca potrawa, która może stanowić obiad jednodaniowy, polecam...
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326889
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12156
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17100
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326889
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12156
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17100
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, cebule pokroić w prążki i podsmażyć na części masła. Pierś opłukać, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem przypraw. Pieczarki umyć i również usmażyć na oddzielnej patelni.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć ryż i cebulę.
Następnie posypać częścią startego sera i posmarować połową majonezu i połową ketchupu. Wyłożyć mięso i posmarować pozostałym majonezem.
Na mięso dać usmażone pieczarki, resztę sera i keczup.
Piec w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok. 40 min. Smacznego!