Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne szaszłyki z rzodkiewki i pieczarek w genialnej marynacie na bazie ziół, octu, miodu, sosu sojowego i świeżej mięty. Idealne uzupełnienia grilla dla wszystkich miłośników warzyw, a także mięsożerców ciekawych nowych smaków i struktur.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2611
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20108
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 705
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7135
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2611
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20108
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 705
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7135
Składniki
Marynata: wszystkie składniki oprócz rzodkiewek i pieczarek umieścić w garnku o grubym dnie. Dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy. Gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż powstanie gęsta, gładka i świecąca zalewa. Odstawić na chwilę do ostygnięcia.
Rzodkiewki umyć, odciąć ogonki. Osuszyć. Pieczarki umyć, nie obierać ze skóry i osuszyć.
Warzywa zalać ostudzoną marynatą. Dobrze wymieszać. Odstawić 15/20 minut.
Nabijać na patyki do szaszłyków naprzemiennie rzodkiewki i pieczarki.
Gotowe szaszłyki piec na rozgrzanym grillu po 2/3 minuty z każdej strony. W czasie smażenia można dodatkowo smarować pozostałą marynatą. Podawać na ciepło z dipami i podpłomykami.