Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne szaszłyki z rzodkiewki i pieczarek w genialnej marynacie na bazie ziół, octu, miodu, sosu sojowego i świeżej mięty. Idealne uzupełnienia grilla dla wszystkich miłośników warzyw, a także mięsożerców ciekawych nowych smaków i struktur.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Marynata: wszystkie składniki oprócz rzodkiewek i pieczarek umieścić w garnku o grubym dnie. Dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy. Gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż powstanie gęsta, gładka i świecąca zalewa. Odstawić na chwilę do ostygnięcia.
Rzodkiewki umyć, odciąć ogonki. Osuszyć. Pieczarki umyć, nie obierać ze skóry i osuszyć.
Warzywa zalać ostudzoną marynatą. Dobrze wymieszać. Odstawić 15/20 minut.
Nabijać na patyki do szaszłyków naprzemiennie rzodkiewki i pieczarki.
Gotowe szaszłyki piec na rozgrzanym grillu po 2/3 minuty z każdej strony. W czasie smażenia można dodatkowo smarować pozostałą marynatą. Podawać na ciepło z dipami i podpłomykami.