Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2393
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2393
Składniki
Cebulę i 2 ząbki czosnku obierz i posiekaj. Chili oczyść, posiekaj. Na patelni na oleju zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż minutę. Dołóż pomidory z zalewą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj chili i ocet, duś 15 min.
Ponownie dopraw. Mięso włóż do miski. Dodaj posiekane szalotki i resztę czosnku. Dopraw solą, pieprzem. Dodaj 1/2 posiekanego oregano, w razie potrzeby zagęść bułką tartą.
Wilgotną dłonią utocz z mięsa wałeczki. Papier ryżowy namocz w ciepłej wodzie i osącz. Owiń mięsne wałeczki. Gotuj na parze ok. 15 min. Podaj z sosem, ozdobione oregano.Źródło: Świat kobiety