Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sajgonki bez mięsa"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 57
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 57
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Składniki
Kapustę pekińską poszatkuj. Marchew obierz, opłucz, po czym zetrzyj na tarce. Cebulę posiekaj razem z czosnkiem i imbirem (ok. 2 cm). Grzyby mun namocz w letniej wodzie. Gdy się rozwiną, osusz i potnij w paski, tak samo jak paprykę.
Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć przygotowane i podsmaż. Dopraw je solą oraz pieprzem.
Każdy arkusz papieru ryżowego zanurz na chwilę w ciepłej wodzie, nałóż delikatnie po łyżce farszu i zwiń jak naleśniki. Podsmaż na głębokim oleju.
Gotowe sajgonki podawaj z sosem sojowym.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax