Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki francuskie z warzywami"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1011
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34238
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1011
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34238
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
op. ciasta francuskiego, 2 duże filety z kurczaka, mrożone warzywa na patelnię (np. z ziołami prowansalskimi), przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, olej, jajko, por
Mięso pokrój w kostkę, skrop olejem, oprósz przyprawą do kurczaka. Odstaw na godzinę.
Warzywa podsmaż na oleju, przypraw do smaku. Obsmaż kurczaka i wymieszaj z warzywami.
Ciasto potnij na duże kwadraty. Na każdym ułóż porcję farszu. Zlep brzegi, a dodatkowo obwiąż paseczkiem pora. Posmaruj sakiewki roztrzepanym jajkiem. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C. Podaj z sosem czosnkowo-jogurtowym.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 15, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie