Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki naleśnikowe ze szpinakiem i jajkiem"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Składniki
Farsz: cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj szpinak, duś do miękkości. Wbij jedno jajko, wymieszaj, przypraw. Pozostałe jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół.
Naleśniki: mleko zmiksuj z gazowaną wodą, olejem, jajkiem i taką ilością mąki, by powstało gęste ciasto. Usmaż cienkie naleśniki. Na każdym ułóż połówkę jajka i szpinak, brzegi podnieś do góry, zwiąż liściem pora.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2,50 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Toczek-Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie