Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki warzywne"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Bakłażany umyj, przekrój wzdłuż wraz ze skórką na plastry, odrzuć dwa skrajne plastry pokryte skórą. Plastry posól z obu stron, odłóż na 20 minut, aby puściły sok.
Opłucz je pod wodą, osusz papierem, skrop oliwą. Smaż na grillu 20 minut, obracając na obie strony, zdejmij na papierowy ręcznik, wystudź.
Kurczaka umyj, oczyść, pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z oliwą i przyprawą, smaż na grillu około 15 minut, wystudź. Ogórki umyj, pokrój na małe słupki wraz ze skórą. Czosnek obierz, posiekaj. Jogurt wymieszaj z ogórkiem, czosnkiem i solą.
Kawałki mięsa zawijaj w plastry bakłażana, przebijając je patykami. Połóż na grillu na 10 minut, aby się podgrzały.
Sakiewki podawaj polane sosem tzatziki. Sakiewki możesz przygotować poprzedniego dnia.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień