Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki z grzybami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 33
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 33
Składniki
Mąkę przesiej, wlej wodę i mleko, dodaj jajka, wymieszaj lub zmiksuj blenderem. Dodaj cukier, sól, olej, dokładnie wymieszaj, odstaw na pół godziny. Usmaż kilka placków.
Cebulę posiekaj, usmaż na oleju. Grzyby szybko opłucz, większe pokrój, mniejsze wrzuć w całości, smaż.
Posyp solą, pieprzem, gdy puszczą wodę, wrzuć listki i ziele (po usmażeniu wyjmij je z potrawy). Kładź na naleśniki, zawiązuj sakiewki szczypiorem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień