Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki z grzybami"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 30
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 30
Składniki
Mąkę przesiej, wlej wodę i mleko, dodaj jajka, wymieszaj lub zmiksuj blenderem. Dodaj cukier, sól, olej, dokładnie wymieszaj, odstaw na pół godziny. Usmaż kilka placków.
Cebulę posiekaj, usmaż na oleju. Grzyby szybko opłucz, większe pokrój, mniejsze wrzuć w całości, smaż.
Posyp solą, pieprzem, gdy puszczą wodę, wrzuć listki i ziele (po usmażeniu wyjmij je z potrawy). Kładź na naleśniki, zawiązuj sakiewki szczypiorem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień