Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki z mięsem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Pierś pokrój w kostkę, z sosu sojowego, curry i papryki w proszku zrób marynatę, polej kurczaka, wymieszaj. Pieczarki i marchewki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kurczaka smaż na rozgrzanym oleju 10 minut, często mieszając. Dodaj pieczarki, paprykę, sól i pieprz.
Smaż kolejne 15 minut, mieszając. Farsz odstaw do wystygnięcia.
Przesiej mąkę z solą. Zalej ją gorącym mlekiem, mieszaj łyżką. Dolej trochę zimnej wody, zagnieć ręką. Ciasto rozwałkuj, wykrawaj duże koła. Na środek kładź farsz, formuj z ciasta sakiewki. Zaklejaj je. Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
CZAS: około 1 godzinyŹródło: Dobry Tydzień