Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki z niespodzianką"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 42
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 122
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 42
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 122
Składniki
Filety oczyść, przekrój w poprzek i delikatnie rozbij, oprósz solą i pieprzem. Przygotuj farsz. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj, osusz i drobno posiekaj. Paprykę również pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i zrumień. Następnie dodaj pieczarki i paprykę, podduś. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Na środku mięsa wyłóż farsz i zwiń w filet w kształt sakiewki. Zawiąż kawałkiem zblanszowanego pora.
Sakiewki ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz 40 minut w temp. 220° C, co jakiś czas podlewając je wytwarzającym się sosem. Udekoruj kawałkami orzechów.Źródło: Na żywo